mail_ikon

Kontakta oss

Ring oss på 08-541 303 60 eller fyll i nedanstående så återkommer vi snarast.

  • Max filstorlek: 50 MB.

Yasuragi Hasseludden

Yasuragi är en av Sveriges främsta spaanläggningar/konferenshotell. Med sin sirena japanska stil beläget i Nacka är det en fantastisk oas bara ett stenkast från storstadens buller.

Att förbättra i alla led.

Yasuragi har ett utpräglat hållbarhetsperspektiv i allt som rör verksamheten. Det genomsyrar allt från den dagliga driften till hur man väljer leverantörer och hur man agerar som arbetsgivare och organisation. Yasuragi är svanenmärkt och ISO 14001-certifierat och är ett föredömligt exempel på hur hållbarhet kan appliceras i alla delar av en verksamhet.

Att vara med redan i början på projekten.

Yasuragi hanterade vid tidpunkten matavfallet i säck och kärl. Det var både omständig och ett tungt arbetsmoment för kökspersonalen. Säck och kärl krävde även en omfattande logistik där avfallet förvarades i kylda soprum och hämtades 2 gånger i veckan med sopbil.

När Yasuragi letade efter en lösning som på ett bättre sätt speglade deras verksamhet och miljöambitioner fick vi på Rensa möjlighet att kika på alternativ. I nära samarbete med med både kund, VVS-konsult och byggare studerade vi förutsättningar för att installera ett av våra kombinerade fettavskiljare/matavfallssystem.

Idag töms matavfallet 1 gång i månaden vilket är en minskning av transporter med över 80%

Nära samarbete mellan kund, projektör och Rensa.

Det är viktigt att ta hänsyn till både förutsättningar på plats samt beräknade flöden och kostnadskalkyl för att ro hem ett projekt av detta slag. Vi arbetade både vid ritbordet och ute på plats och landade så småningom i ett fristående kombinerat matavfallssystem med beräknat flöde upp till 15 liter/sek. Köket utrustande vi med två kvarnar dimensionerad för ändamålet.

Att förenkla avfallshanteringen och samtidigt göra en miljövinst!

Resultatet blev en avsevärt mycket lättare hantering av matavfallet som ger både bättre arbetsmiljö och miljö. För kökspersonalen innebar det att den tunga hanteringen av säck och kärl ersattes av en smidig kvarn i anslutning till diskrum. Genom att implementera systemet reducerades även antalet avfallstransporter med 80%.

Vi på Rensa är mycket stolta och glada att vi att vi fick möjligheten att vara en del av Yasuragis fina hållbarhetsarbete.