mail_ikon

Kontakta oss

Ring oss på 08-541 303 60 eller fyll i nedanstående så återkommer vi snarast.

  • Max filstorlek: 50 MB.

Avfallskvarnar

Robusta matavfallskvarnar för hushåll.

Bidra till miljön du med!

Rensa erbjuder försäljning och installation av matavfallskvarnar för hushåll. Genom att installera en avfallskvarn under diskhon slipper du illaluktande matavfall i soppåsen. Våra avfallskvarnar tar enkelt, snabbt och hygieniskt hand om det organiska matavfallet som uppstår i köket. Dessutom bidrar du till en bättre miljö. Rensas installatörer ser till att din avfallskvarn blir korrekt ansluten till avloppsnätet och att rätt delar sitter på rätt plats. Hitta din avfallskvarn här.

Malverket i våra avfallskvarnar har inga vassa knivar utan materialet slås sönder och silas. I botten av kvarnen sitter en bottenplatta som roterar. Centrifugalkraften trycker Materialet mot ytterväggen där det löses upp . Efter att matresterna finfördelats i avfallskvarnen rinner partiklarna vidare med spillvattnet ut i avloppsnätet och följer med slammet till reningsverket där det grovsilas. Materialet lyfts ut och används för biogasproduktion. Biogasen kan sedan, helt miljöneutralt, användas för att exempelvis driva bussar och annan tung trafik.

En avfallskvarn ger även minskad sopmängd som går till deponi (förbränning) och ger färre avfallstransporter med sopbilar.

Vi garanterar kvalitet.

RENSA har levererat och installerat tusentals matavfallskvarnar sedan vi inledde samarbetet med Insinkerator 2010. Med facit i hand vet vi att Insinkerator står för kvalitet och levererar driftsäkra och robusta kvarnar. Under alla år har endast ett fåtal kvarnar varit föremål för reklamation där det varit fabrikationsfel. Det är kvalité tycker vi! Vi vill även som leverantör och installatör av matavfallskvarnar göra er uppmärksamma på att skillnaden på att kvalitén mellan olika fabrikat är mycket stor.

Om insinkerator

Insinkerator, är en division av Emerson Electric Co., och är världens största tillverkare av matavfallskvarnar. Insinkerator har utvecklat och tillverkat avfallskvarnar i över 80 år. Den första avfallskvarnen skapades 1927 av den tidigare anställde J. Hammes, som även tog patent på sin uppfinning. Insinkerator lanserade den första matavfallskvarnen 3 år senare.
läs mer på: www.insinkerator.se/

Enkel installation:

En installation behöver i regel inte ta mer än 30 minuter och kräver inte några specialverktyg. Viktigt att dock det finns tillgång till el/stickkontakt under diskbänken.  Titta gärna på Insinkerators installationsvideo som på ett bra sätt visualiserar de olika momenten.

Hur man använder en avfallskvarnen i 5 enkla steg.

Att hantera en avfallskvarn är lika enkel att använda som vilken annan köksutrustning som helst..

1. Sätt på kallvatten, det är viktigt att tillsätta vatten för att kunna transportera matavfallet i avloppssystemet.

2. Starta kvarnen

3. För ner matavfallet

4. Stäng av kvarnen

5. Efterspola en kort stund, stäng sedan av vattnet.

6. Hur du väljer en matavfallskvarn