mail_ikon

Kontakta oss

Ring oss på 08-541 303 60 eller fyll i nedanstående så återkommer vi snarast.

  • Max filstorlek: 50 MB.

Romme Alpin

Romme Alpin är en alpin skidanläggning vid den lilla byn Koppslahyttan i Dalarna, 13 kilometer söder om Borlänge, och är Sveriges största alpina skidanläggning utanför fjällen. Anläggningen är omgiven av fantastisk natur och underbar skidåkning! Största fallhöjden är 275 meter och högsta åkhöjd är 407 meter över havet. Anläggningen har 33 nedfarter och totalt 29 kilometer pist samtliga med snökanoner och den längsta nedfarten är 2 700 meter.

Över 5000 portioner per dag!

Romme Alpin är en dag- och weekendskidanläggning som är öppen sju dagar i veckan under vintersäsongen och tar emot 5 000 – 6 000 besökare per dag under högsäsong. Med detta följer en tilltagen servering som erbjuder allt från snacks, bufféer till A la carte. Tidigare hanterades matavfallet i säck och kärl vilket var både en tid och resurskrävande process. Matavfallet hämtades flera gånger i veckan vilket var logistiskt kostsamt.

Inventering och lösning.

Rensa var tidigt med i projektet och besökte anläggningen för att undersöka förutsättningarna för att installera ett matavfallssystem. Vi inventerade köksutrustning, antal serveringar samt möjligheterna att installera systemet. En del av utmaningen låg i att dimensionera tanken för att möta dem stora flödena. Det resulterade i att vi valde att dimensionera systemet efter avfallsentreprenadens största fordon plus släp. Tanken blev 21 meter och utgjordes av 18 m³ stor matavfallsdel och 12 m³ fettavskiljare. Tanken markförlagdes en bit utanför huslivet för att underlätta tömning och skötsel. Rensa levererade även matavfallskvarnar för ändamålet.

Resultatet.

Genom att installera ett matavfallsystem istället för att hantera matavfallet i säck och kärl lyckades man inte bara skapa en förenklad hantering internt med avsevärt förbättrad arbetsmiljö för kökspersonalen, utan man fick även ner transporterna från flera gånger i veckan till en gång i månaden vilket förstås är både bättra för ekonomin och miljön.