mail_ikon

Kontakta oss

Ring oss på 08-541 303 60 eller fyll i nedanstående så återkommer vi snarast.

  • Max filstorlek: 50 MB.

Östermalmshallen

Östermalms Saluhall, även kallad Östermalmshallen har varit ett Eldorado för smaker sedan 1888. Den välbekant fasaden huserar det bästa man kan önska sig i kulinarisk väg. Här möts hög kvalitet och hög service på en sådan nivå att den flera gånger omnämnts som en av världens främsta saluhallar.   

En del av Stockholms historia renoveras.

Arbetet med renoveringen av Östermalmshallen börjar närma sig sitt slut. Det har varit ett digert arbete att restaurera det 130 år gamla landmärket. En historisk byggnad som krävt en försiktig renovering för att framhäva den tidstypiska karaktären och bevara det kulturhistoriska värdet.

Vi på Rensa fick äran att leverera både fettavskiljare och pumpstationer till projektet men när det kom till tömningspunkten behövde vi tänkta nytt. Att placera en traditionell tömningskoppling på fasad var inte aktuellt. Den karakteristika tegelfasaden är även den ett skyddat kulturminnesmärke och att inkräkta på den var inte ett alternativ.

Efter en tid vid ritbordet kom en ny lösning att materialisera sig. Varför inte placera tömningskopplingen i mark? Resultatet blev vår markförlagda tömningsstation Copula C-M. En tömningsstation som placerar i mark istället för i fasad och som bjuder på en desto större flexibilitet. Tömningsstationen kan levereras med upp till 3 anslutningar för att hantera flertalet fraktioner/tankar och kan även bestyckas spolanslutningar för rengöring från slambilen.

Copula C-M föddes under arbetet med Östermalmshallen men förekommer nu i flera sammanhang och projekt där man önskar flytta tömningspunkten av praktiska skäl.

Den markförlagda tömningsstationen vid Östermalmshallen har anslutningar för flera fraktioner. Och är även bestyckad med spolanslutningar för rengöring av tankarna via slambilens vatten.