mail_ikon

Kontakta oss

Ring oss på 08-541 303 60 eller fyll i nedanstående så återkommer vi snarast.

  • Max filstorlek: 50 MB.

Bioteria Technologies AB förvärvar Rensa Avskiljarteknik AB

jun 8, 2023

Miljöteknikföretaget Bioteria Technologies AB förvärvar Rensa Avskiljarteknik AB och Reningssystem AB – blir Nordens största aktör inom fastighetsnära avloppsteknik

Genom affären förenas de ledande aktörerna inom hållbar och fastighetsnära avloppsteknik. Förvärvet innebär att Bioteria stärker sin position på marknaden med ett breddat produkt- och tjänsteerbjudande och ökad kraft att fortsätta driva på städernas och VA-branschens hållbarhetsarbete.

Bioteria Technologies AB är ett svenskt miljöteknikföretag som är branschledande med kunskap inom fettavskiljning och biotekniska helhetslösningar för lukt- och fettproblem. Med innovativa fettavskiljare, bioteknologiska- och digitala applikationer utmanar Bioteria miljöbelastande och utdaterade metoder inom avloppsvattenbehandling, avfallshantering och storköksventilation.

– Förvärvet av Rensa stärker vår redan ledande position på marknaden och hjälper oss att ta ytterligare ett steg i vår produktutveckling. Kombinationen av Rensas kompetens inom egentillverkade tankar och Bioterias starka serviceorganisation och vår smarta uppkopplade bioteknik ger oss möjlighet att erbjuda den absolut senaste tekniken och kunskapen till våra kunder. Förvärvet stärker även vår roll som en kunskapspartner till kommunerna i den gröna omställningen av fastigheter, med fokus på vattnets flöde genom staden, säger Niklas Axelsson, VD och grundare, Bioteria

Rensa Avskiljarteknik AB är ett teknikföretag som har specialiserat sig på spillvatten- och matavfallssystem från restaurang och storkök. Rensa har branschledande och framgångsrik produktutveckling av fettavskiljare och pumpstationer. Företaget har även marknadsledande kompetens och produktlösningar för omhändertagande av matavfall för biogasframställning.

– Vår filosofi att genom kunskap, innovation och helhetslösningar skapa ett värde för kunden går helt i linje med Bioterias affärsmodell. Utöver ett breddat produktsortiment kommer de positiva synergierna att visa sig i ökad innovationskraft. Jag ser verkligen fram emot att vi nu tillsammans kommer fortsätta leda och utveckla branschen, säger Mikael Jansson VD och grundare, Rensa

I affären ingår även företaget Reningssystem i Sverige AB, vilket tillför en värdefull kompetens inom rening av enskilt och industriellt avloppsvatten.

I grunden delar företagen en gemensam vision – att lösa fettproblematiken i samhället genom kunskap och innovation, att hitta cirkulära system där man ser fett som en resurs. Den drivkraften har tagit företagen till framkanten inom sina nischer, där Bioteria stått för bioteknologiska applikationer, uppkopplade anläggningar samt gediget drift- och underhåll medan Rensa genom egen design och tillverkning har utvecklat produkter och helhetslösningar inom spillvatten- och matavfallssystem.

– Bioteria kommer nu kunna erbjuda sina kunder ett gediget och heltäckande produktsortiment inom avloppsteknik samt bli en ännu starkare drift- och kunskapspartner till sina kunder, avslutar Niklas Axelsson.

Affären förväntas slutföras formellt i mitten av juni, 2023.

För frågor vänligen kontakta:
Karin Wååg, Market Creator, Bioteria Technologies AB
Mail: karin.waag@bioteria.se
Telefon: 070-209 43 55