InSinkErators matavfallskvarnar tystast!

InSinkErators matavfallskvarnar är tystast enligt svenskt ljudtest!

 

matavfallskvarnar

 

InSinkErator har låtit svenska ACAD International ljudtesta sina tre mest populära modeller av matavfallskvarnar för att klassificera matavfallskvarnarnas ljudnivåer. Resultatet av ljudtesten visar att de tre testade modellerna är bland de tystaste på marknaden, samt att en av matavfallskvarnarna är den absolut tystade på marknaden med den bästa ljudklassificeringen – A-klass.

I mars 2016 utförde ACAD International ljudtest i Stockholm, där man undersökte vilka ljudnivåer tre av InSinkErators matavfallskvarnar, som är tillgängliga på den svenska marknaden, uppnådde då de var i bruk. Ljudtestet utfördes för modellerna InSinkErator Evolution 200, Evolution 100 samt M66. Evoluton 200 har den lägsta ljudnivån på endast 25 decibel, vilket ger matavfallskvarnen A-klass-certifiering. Modellerna Evolution 100 och M66 uppnådde den näst högsta klassificeringen med sina 27 respektiva 26 decibel. Detta gör att båda matavfallskvarnarna uppnår B-klass.

Läs mer om testet här!

Bostadrättsmässan

BRM-STHLM-Utställarbanner-250x360

Vi finns på plats på kistamässan den 20 – 21 november!

Passa på och träffa oss på bostadsrättsmässan i Kista den 20 november – 21 november. I vår monter kommer vi presentera våra senaste och miljösmarta matavfallskvarnar och berätta om alla fördelar som våra kvarnar ger för ert hushåll, miljön och omgivningen.

1000 installerade och levererade matavfallskvarnar

Sedan 2010 har vi på RENSA levererat och installerat över 1000 matavfallskvarnar av modellen Evolution 100.

Av dessa så har vi endast bytt ut 1 kvarn då det var ett fabrikationsfel på den.

Det är kvalité tycker vi! Vi vill även som leverantör och installatör av matavfallskvarnar göra er uppmärksamma på att skillnaden på kvalitén mellan olika fabrikat är mycket stor.

Stockholmshem låter installera avfallskvarnar i nyproduktion

Rensa har installerat 30 avfallskvarnar i två nybyggda hus åt Stockholmshem i Åkeslund

Som vi rapporterat tidigare så har Rensa sedan drygt ett år tillbaka haft ett antal avfallskvarnar installerade i renoverade hus hos Stockholmshem. Med dessa installationer i nyproduktion har man även i ett tidigt skede kunnat anpassa logistiken för fastighetens avfallshantering. Med endast ett kärl för hushållsopor placerat vid ingången till respektive huskropp (med 14-16 lgh) har man här redan innan inflyttningen anpassat fastigheten för den minskning av hushållsavfall som avfallskvarnarna medför. Varje kärl är ca 390 liter och står i position tillgänglig från tillfarten. I denna entreprenad lades särskilt vikt en god dokumentation för såväl kvalitetssäkring som för användarnas instruktioner. Då vi enbart använde våra egna installatörer här med speciellt utprovade anslutningar så låter vi gärna detta bli en referens även för framtida installationer hos Stockholmshem. Projektet genomfördes under 3 dagar i slutet av november varav installationerna tog mindre än 10 timmar för vårt team av installatörer att genomföra. I samtliga hushåll installerades evolution 100, den nya generationens avfallskvarnar som med sin underhållsfria funktion och höga kapacitet med kontinuerlig matning är mycket lätt att sköta och enkel att använda.

Matavfallskvarn, mer än bara en enkelhetslösning för Brf Mössan.

Det är en fin försommardag och solen står högt över Traneberg och kvarteret Mössan. På gatan utanför står Rensas bilar och vittnar om att någonting är på gång. Idag är det onsdag, dagen innan sophämtning och som en kontrast till den blommande försommaridyllen sprider sig en karaktäristisk lukt från soprummet som är beläget intill huvudentrén.

– Det är delvis det här vi hoppas på att slippa. Värst är det på onsdagar, sophämtningen sker på torsdagar och nu när det är sommar tenderar det att lukta en del, säger Martin Björklund, sekreterare i Bostadsrättföreningen Mössan.

Det hela började för en herrans massa år sedan i ett kök i USA. Det var nämligen där, under ett besök hos sin bror, som Martin för första gången kom i kontakt med en matavfallskvarn.

– Först trodde jag bara att det var en typisk amerikansk enkelhetslösning, berättar han.

Men en tanke hade ändå väckts och när Martin drygt tio år senare uppmärksammade att Stockholms Vatten tagit bort avgiften för matavfallskvarnar anade han att det måste finnas fler anledningar än bekvämlighet för att SV skulle lätta på restriktionerna.

– Det jag inte kände till var att det finns ett miljöperspektiv, berättar Martin, något som kändes ganska avgörande. Det första jag gjorde var att tänka, hm, vad skulle en installation av avfallskvarnar innebära för oss i vår förening?

Med miljöargumentet blev det heller inte svårt att få med föreningens medlemmar på båten. Alla föreningens 8 lägenhetsinnehavare var positiva till att minska lukten från soprummet och samtidigt dra sitt strå till stacken när det kommer till hållbarhet och miljö.

– Soprummet är ett gemensamt område. Det var därför vi i styrelsen bestämde att föreningen skulle ta på sig hela kostanden. Bostadsrättinnehavarna skulle inte behöva betala något själva.

Martins tips om man vill engagera sin styrelse i avfallskvarnsfrågan är att presentera fördelar tillsammans med ett tydligt kostnadsförslag. Om samarbetet med Rensa säger han:

– Det har gått i rätt takt, vi fick offerten snabbt och sedan har det löpt på. Det har varit helt på våra villkor.

Förväntningarna på vad matavfallskvarnarna ska åstadkomma är att minska sopberget och få bort lukten.

– Jag läste i en text någonstans att man skulle kunna minska sitt avfall med 40 %. Jag är nöjd om vi lyckas minska det med 25 %.

Rensa installerar avfallskvarnar i Brf Åsunden.

I ett produktivt samarbete med Johan W i Brf Åsunden kunde vi genomföra tre fulltecknade installationsdagar av 36 st Evolution 100. På lite drygt en månad kunde vi skapa allt nödvändigt beslutsunderlag för såväl styrelsen som för medlemmarna och genomföra en första installationsrunda där över hälften av hushållen anmält sig.

I Brf Åsunden så subventionerar föreningen hela materialkostnaden medan hushållen står för arbetskostnaderna med ROT-avdrag. Inför höstens installationsrunda hoppas vi med styrelsen att de flesta återstående anmäler sig då det i den här föreningen finns en vikt-baserad tariff för hämtningen av hushållssopor. Brf Åsunden har goda chanser att halvera sin viktvolym med en god utväxling av denna investering som medlemmarna har glädje av även på andra sätt.

Miljö, ekonomi och hög standard går bra ihop i denna välskötta BRF där man sedan tidigare testat hämtning i både kärl och sopsug för att hantera sina hushållssopor. Nu kommer hushållssoporna hanteras av avfallskvarnar i kombination med molock som är en speciell typ av delvis nedgrävda kärl, läs mer om dem hos www.molock.com.

Vi installerar matavfallskvarnar åt Brf Essingepark

Rensa har fått uppdraget att leverera samt installera 120st matavfallskvarnar åt bostadsrättsföreningen Essingepark på lilla Essingen i Stockholm. Föreningen valde vår modell Evolution 100 till samtliga lägenheter. Installationerna startade v 15 och pågår ca 2 veckor.

Vi kommer att följa upp projektet mycket noggrant då det är det största matavfallskvarnsprojektet i Stockholm hittills. Bland annat kommer vi att följa upp hur stor minskningen av hushållssopor blir i praktiken.

I vårt åtagande ingår bland annat vår 24 timmars inställelsegaranti som innebär att vi garanterar att vara på plats inom 24 timmar om någonting skulle hända. Anledningen till att vi vågar lämna denna 24 timmars garanti är att vi vet att vår matavfallskvarn Evolution 100 är mycket driftsäker.

Rensa visar avfallskvarnar på BostadsrättsMässan

Rensa kommer att delta på BostadsrättsMässan 2009, som äger rum den 13-15 november på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Hör ni till en bostadsrättsförening och har frågor angående mässan så är ni välkommen att kontakta Jane Jansson på telefon: 0730-40 86 20.

bostadsmässan09

Vi bjuder på dig på entrén

Ladda ner och skriv ut din fribiljett, visa sedan upp den i entrén på mässan. Vi ses i monter A05:15 den 13-15 november!